ONTROERTOERDe Nieuwe OOster

EXPEDITIE over Arboretum & gedenkpark
De Nieuwe ooster met BIJZONDERE BOMEN en VERRASSENDE VERHALEN IN DE HOOFDROL


Na het succes van vorige jaren wordt ONTROERTOER in 2024 wederom geprogrammeerd en wel op zondag 21 april om 12 uur en 15 uur!

RESERVEER HIER

ONTROERTOER is een expeditie over De Nieuwe Ooster rond het unieke arboretum. Met een persoonlijke visie en opmerkelijke kunstenaarsblik tast PJ Roggeband de grenzen af van deze bijzondere bomenwereld.

Deze tocht is persoonlijk geladen en biedt een kijkje in de keuken van zijn kunstenaarspraktijk. Hij laat tevens de andere kant van bomen zien zoals gewelddadige exemplaren, vreemde gebruiken en opvallende naamgeving (venijnboom, doodsbeenderenboom).

‘Nog veel dank voor je prachtige ONTROERTOER; mooie mengeling van feit, fictie, ervaring en herinnering.’ (reactie bezoeker)

Absolute aanrader!’ (reactie Nora)

ONTROERTOER is in 2022 ontwikkeld voor Museum Tot Zover naar aanleiding van de tentoonstelling ‘vergaan’ van herman de vries. Museum Tot Zover (het uitvaartmuseum van Nederland) bevindt zich op begraafplaats De Nieuwe Ooster te Amsterdam.

ONTROERKIST

Onmisbaar attribuut bij deze tocht. ONTROERKIST bevat naast onder meer tekstfragmenten, foto’s en plattegronden ook opmerkelijke attributen zoals het ONTROERDOEK en de UITHUILTUIN.

PLATTEGROND

Schets van de route. In 2022 werd ONTROERTOER 19 keer uitgevoerd en in 2023 nog eens 14 maal. Deze schets van de route werd opgenomen in de publicatie die verscheen rond de tentoonstelling ‘vergaan’ van herman de vries.

ONTROERBOOM

INSLAAPTUIN – een plek waar je ongestoord voor een groene zachte dood zou kunnen kiezen met hulpvaardige zaden en planten uit het euthenasie doe-het-zefpakket. Opgenomen in de publicatie die verscheen ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘vergaan’ van herman de vries.

ONTROERTOER (teksten, tekeningen & attributen) zoals te zien was in een vitrine tijdens de tentoonstelling ‘vergaan’ van herman de vries (april t/m september 2022) bij Museum Tot Zover te Amsterdam.

Scroll to Top