GROENSAFARI

CENTRUM van Amsterdam

EXPEDITIE DOOR HET GROENE HART VAN ONZE HOOFDSTAD

ONTWIKKELD in opdracht van kunstmagazine See All This
(rond tentoonstelling ‘Paradise Found’ van Piet Oudolf)

GESTART in 2023, deze tocht wordt vaak los geboekt door groepen!


Op expeditie naar natuur in het centrum van Amsterdam? Knotsgek idee maar toch gaan we het doen. Want als je goed kijkt zijn er meer dan genoeg groene pareltjes te ontdekken: verborgen sprookjesachtige binnentuinen, de witste berk en de hoogste iep van de hoofdstad. Prachtige gevelstenen en merkwaardige straatnamen (Slijkstraat?) tonen het turbulente verleden van deze buurt. Ook kunstenaars als Monet en Rembrandt hebben deze omgeving vereeuwigd.

Je gids is de tuinfantast en kunstenaar PJ Roggeband, bekend van de Uithuiltuin en de Ontroertoer.  Onderweg vertelt hij smakelijke verhalen en wijst hij je op fenomenen als ‘schaamgroen’ en ‘iepensneeuw’. Op zoek naar de nieuwste tuin van Piet Oudolf bij See All This, belooft deze expeditie een spannend samenspel te worden van stadsnatuur, historie en kunst.


GROENSAFARI is in 2023 ook uitgevoerd op verzoek van Arti et Amicitiae te Amsterdam. In 2024 werd deze expeditie diverse malen geboekt door groepen vanwege verjaardag / jubileum / pensioenering.

Ook werd er een speciale versie uitgevoerd in nauwe samenwerking met Fanja Bouts naar aanleiding van onze bijdrage PALENOPROER 2025 aan de tentoonstelling ‘1 en 1 is 1’ bij Arti et Amicitiae.

PLATTEGROND GROENSAFARI
HOOGSTE IEP VAN AMSTERDAM

NAAR AANLEIDING VAN DE TENTOONSTELLING VAN PIET OUDOLF

KREGEN WE OOK OPDRACHT VAN KUNSTMAGAZINE SEE ALL THIS

VOOR HET MAKEN VAN EEN DRIETAL SPECIALE BANNERS

Scroll naar boven