RESERVEREN
& MEER INFORMATIE

AANKONDIGING NIEUWE DATA VAN DE ONTROERTOER 2023

De eerstvolgende ONTROERTOER is op zondag 25 juni om 12 uur en 15 uur RESERVEER VIA MUSEUM TOT ZOVER

Daarna onder voorbehoud nog op zondag 16 juli, zondag 20 augustus, zondag 17 september en zondag 15 oktober om zowel 12 uur als 15 uur. RESERVEREN GAAT VIA DEZE LINK

DWAALSAFARI TUINSTAD BUITENVELDERT is weer van start gegaan, binnenkort meer aankondigingen

DWAALSAFARI Tuinstad Buitenveldert (WANDELTOCHT) – zondag om 12 uur
Met de benenwagen op zoek naar de ziel van deze tuinstad. De tocht voert vanuit Botanische Tuin Zuidas langs onder meer een ‘kerk’ van Gerrit Rietveld, het gedachtegoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren & Jakoba Mulder , een groen doolhof. En welke rol speelde een schilderij van Mondriaan? Kortom een heel andere kijk op deze wijk! Deze wandeltocht duurt ongeveer 90 minuten.

DWAALSAFARI Tuinstad Buitenveldert (FIETSSAFARI)zondag om 15 uur
Spannende fietstocht langs onder meer bijzondere bomen van Buitenveldert en opmerkelijke tuinontwerpen van Mien Ruys, Aldo van Eyck en (NU NOG MEER) nieuw opgeleverde werken van Piet Oudolf. En eindigt met de beklimming van de recent opgeleverde Valley op de Zuidas. Deze bomensafari duurt zeker 2 uur.

‘We vonden het een boeiende DWAALSAFARI. De mengeling van kunst, natuur en geschiedenis is verfrissend en prikkelend. Hoe je te werk gaat en je archief ontsluit is bewonderenswaardig.’ (reactie van Niek)

AANMELDEN Stuur een mail naar pjroggeband@online.nl

KOSTEN Voor deze tochten geldt het principe ‘betaal wat je wilt’.

VERTREKPUNT Botanische Tuin Zuidas – Van der Boechorststraat 8 – 1081 BT A’dam

———————————————————————————————————–
In het verleden hebben we onder meer speciale tochten verzorgd voor groepen van de BreitnerAcademie, Staatsbosbeheer, medewerkers van een uitgeverij, masterstudenten van de HKU, Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad, stiching Mocca, Stadswerk, ambtenaren van een stadsdeel en leden van het Vuurtorengenootschap.

PLANTEGROND ‘wonderlijke wandeling in elf stappen’ is vanaf heden ook weer te boeken!

PLANTEGROND (wonderlijke wandeling in elf stappen) handelt op speelse wijze over onder meer kraaktuinen, groenspraak, toekomstbos en een dichtende dieffenbachia. Overal uit te voeren. Op elke locatie mogelijk. Ook qua tijdsduur flexibel.

‘Vervolgens wandelde ik mee met PJ Roggeband die ons in elf stappen door een boeiende plattegrond leidde. Van Inslaaptuin tot Uithuiltuin, deze meester van het elfletterige woord onderzoekt op fantasievolle wijze de relatie tussen plant en mens. Pure poëzie!’ (aanbeveling van Lydia van Oosten)

PLANTEGROND is ontwikkeld tijdens de tentoonstelling ‘Kunst Op Volle Grond’ bij Steck Utrecht, georganiseerd door UtrechtDownUnder.

kleine lettertjes

u gaat mee op eigen risico, wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden

Scroll to Top