OVERZICHT VAN ALLE Tochten & Expedities

OVERZICHT & ONDERZOEK

De meeste tochten zijn ook los voor groepen te boeken. Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Ook voor een op maat gemaakte expeditie of voor een speciale presentatie kunt u ons benaderen. Zo hebben wij afgelopen jaren bijzondere tochten ontwikkeld in opdracht voor onder meer een tentoonstelling van Piet Oudolf i.s.m. kunstmagazine See All This, beeldenroute ArtZuid en rond een expositie van herman de vries bij Museum Tot Zover.

AMSTERDAM

ONTROERTOER, de expeditie over arboretum & gedenkpark De Nieuwe Ooster wandel

PLEINSAFARI langs zeven pleinen in Amsterdam West (is nu bezig)

DWAALSAFARI BUITENVELDERT (Tuinstad van Eesteren) zowel fiets als wandel mogelijk

GROENSAFARI (Centrum- ‘stadsjungle’) wandel (NIEUW!)

DWAALSAFARI ART ZUID (Amsterdamse School – Plan Zuid) wandel (OP AANVRAAG)

DWAALSAFARI DE BAARSJES (Amsterdamse School – Plan West) wandel (OP AANVRAAG)


AMERSFOORT
ONTROERTOER centrum (OP AANVRAAG)

VLIELAND
DWAALSAFARI VLIELAND speciaal voor het festival Into The Great Wide Open (OP AANVRAAG)

UTRECHT
DWAALSAFARI Sjanghaipark in Tuinstad Overvecht (OP AANVRAAG)
(gelanceerd september 2021) ‘Het Utrechtse Sjanghaipark bestaat 50 jaar. Destijds vormgegeven door kunstenaars en bewoners, een unieke samenwerking waarin kunstenaar Hans van Lunteren een grote rol speelde. Om dit te vieren nodigde hij PJ Roggeband uit om een DWAALSAFARI uit te voeren in het park.’

OVERAL

PLANTEGROND wonderlijke wandeling in elf stappen (OP AANVRAAG)
Over onder meer kraaktuinen, groenspraak, toekomstbos en een dichtende dieffenbachia. Overal uit te voeren. Op elke locatie mogelijk. Ook qua tijdsduur flexibel.

In het verleden hebben we onder meer speciale tochten verzorgd voor Staatsbosbeheer, studenten van de BreitnerAcademie, medewerkers van een uitgeverij, masterstudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad, stiching Mocca, Stadswerk Nederland, ambtenaren van een stadsdeel en leden van het Vuurtorengenootschap.

Overzicht

EERDERE TOCHTEN & EXPEDITIES

Dwaalsafari Picturatuin, Dwaalsafari Amfibietuin, Langs de randen van Ypenburg, Flaneren langs de snelweg. Elf stappen. Urban Explorers. Waterschouw. Ontroertoer. Voor de goede orde, dit wordt nog verder uitgewerkt!

Openbarende Kunstprojecten

ONDERZOEK

Selectie van specifiek gebiedsgebonden projecten die vaak langlopend van aard zijn.

UITLEENTUIN (vanaf 2020, opdrachtgever Into The Great Wide Open, Lab Vlieland)
Groenproject op Vlieland met medewerking van eilandschool De Jutter, vaste gasten van Kampeerterrein Stortemelk en de bouwploeg ITGWO. Handige draagbare tuintjes gevuld met eetbare planten en kruiden die meegenomen kunnen worden naar de kampeerplek op Stortemelk. Op deze website staat meer informatie.

NOOTGROEN (2012 – 2020, opdrachtgever gemeente Nootdorp / Pijnacker)
Dynamisch kunstproject waarbij in samenspraak met bewoners van twee verschillende buurten in de gemeente Nootdorp / Pijnacker gewerkt wordt aan het ‘sociale groen’. De verkennende fase bestond onder meer uit de publicatie van een ‘Tuinverhalenplattegrond’. Daarna werden er op vele plaatsen in de wijk planten en bomen geplant en jarenlang via energieke bewonerswerkdagen onderhouden. Meer informatie op deze website.

RANDWACHTER/ RANDARCHIEF (2005 – 2010, opdrachtgever Heden Den Haag)
Langlopend onderzoeksproject in de vinex-locatie Ypenburg (Den Haag). Was als Randwachter; curator van rafeligheden, grensverleggend waarnemer en scherprechter die ondefinieerbare plekken in Ypenburg op de kaart zette. Organiseerde lezingen en diverse expedities, benoemde een (stads)randdichter, schreef een verkiezing uit van de meest opmerkelijke plek langs de rand van Ypenburg en beheerde het digitale Randarchief. Dit Randarchief was de neerslag van het project en bevatte impressies, verhalen en geluidsfragmenten, soms met foto’s of tekeningen scherper gesteld.

ZANGSPOREN IN DE VENEN (2002 – 2008, opdrachtgever CBK Utrecht & Kunstgebouw Zuid-Holland)
Onderzoeksproject naar verhalen in de Venen, een gebied in het Groene Hart . Binnen dit project diverse activiteiten ontwikkeld zoals de Venenparade, het instellen van de Dag van het Veen, het Venenbanier, de Veenbekkens en het Venenpodium.

Scroll naar boven